Žaluzije so primerne tako za stanovanjske kot poslovne objekte

Žaluzije so primerne tako za stanovanjske kot poslovne objekte

Brez senčil na objektih ali znotraj njih verjetno bivanje in delovanje ne bi bilo tako preprosto. Med vsemi vrstami pripomočkov za senčenje so izjemno priljubljene žaluzije. Te se delijo na zunanje in notranje. Prednjačijo seveda zunanje, ki so primerna izbira tako za stanovanjske kot tudi poslovne objekte.

Sicer pa se tudi zunanje žaluzije lahko delijo na različne podvrste oziroma podkategorije. Te se med seboj v največji meri razlikujejo glede na vrsto lamel, po načinu vgradnje, po načinu upravljanja in ne nazadnje tudi po vrsti izvedbe.

 

Vidna in podmetna vgradnja žaluzij

Omenili smo več vrst zunanjih žaluzij, ki se med drugim med seboj razlikujejo tudi po načinu vgradnje. Ta je lahko vidna ali podmetna. Oba načina prinašata prednosti, imata pa tudi slabosti. Katera vrsta je primernejša za vas, vam lahko svetujejo kar strokovnjaki oziroma proizvajalci ali pa ponudniki takšnih senčil.

Zunanje žaluzije se lahko med seboj razlikujejo tudi po načinu upravljanja. Z njimi lahko torej upravljamo ročno ali pa kar s pomočjo elektrike.

 

Odlična zaščita in učinkovita regulacija svetlobe

Na sploh pa se zunanje žaluzije ponašajo z vrsto prednostmi. So na primer več kot odlična zaščita pred vremenskimi vplivi. Še posebej dobro ščitijo pred pregrevanjem prostorov in pred osončenjem. Primerne so seveda tudi za senčenje nekoliko večjih površin.

Zunanje žaluzije vam s pomočjo reguliranja kota lamel zagotavljajo izjemno dober nadzor nad količino svetlobe, prav tako kontrolo nad zasebnostjo v prostorih. Zagotavljajo pravšnji pretok svetlobe, in to tudi v spuščenem stanju. Slednje je zagotovo ena od večjih prednosti v primerjavi z drugo vrsto zunanjih senčil.

 

Stabilna senčila

Pogosto so žaluzije označene kot zelo stabilna senčila. So torej toge in stabilne, in to tudi pri zelo neugodnih vremenskih pogojih. Ne nazadnje pa se lahko pohvalijo še z zelo dolgo življenjsko dobo in s enostavnostjo same uporabe.