V svoji zbirki pijač mi je najljubši gin, ki ima okus maline

Zelo rada so v poletnih mesecih pripravim osvežilno pojači gin tonik, ki ima svoj značilen okus. Tipična je aroma in okus brinovih jagod, ki skupaj s tonikom delujejo dobro in osvežujejoče. Gre za žgano pijačo, ki v osnovi ni starana. Imamo različne okuse gina na voljo, vendar v vsakem primeru ne smemo pozabiti na brinove jagode. Ta žgana pijača se je razvila v Belgiji in Nizozemski. Brinove jagode so tudi zdravilne. Najbolj znana zdravilna lastnost je, da pomagajo pri želodčnih težavah in menstrualnih težavah.

V svoji zbirki pijač mi je najljubši gin, ki ima okus maline

Svoji prijateljici sem za rojstni dan podarila gin, ki je imel okus po jagodičevju. Vedno, ko sem prišla k njej na obisk, sva najprej spekle eno novo pecivo. To ja postala najina tradicija druženja. Zraven pečenja sva si vedno pripravili en gin tonik. Naredili sva ga v posebne visoke kozarce, ki sva jih okrasili z rezino pomaranče ali limone. Jaz imam sicer najraje limeto. V pijačo sva dali kocke ledu, ki so bili v raznobarvnih plastičnih kockah. Tako je gin tonik dobil privlačen izgled. Te kocke so plavale in vrhu pijače in so gin toniku dajale nizko temperaturo, zaradi katere je bila pijača še okusnejša. Kot dodatek sva uporabili brinove jagode, ki sva jih pred tem zdrobili, tako da je pijača imela še bolj intenziven okus. Zraven sva dodali košček metinega lista in maline. Priprava gin tonika je pravi obred. Nato sva se usedli na teraso ali v kuhinjo in izmenjali tedenske dogodke, najine skrivnosti in skrbi.

Večina pogovora je bilo namenjeno najinim otrokom in vzgoji. Pri vsem hitenju celega tedna, je ta trenutek s prijateljico veliko pomenil. Čutila sem, da sem se malo oddahnila tisti kratek čas, ki sva ga preživeli skupaj. Da sva si izmenjali različna mnenja in se podpirali v najinih poteh življenja. Tako se vsako soboto veselim te ureice prostega časa, ki ga preživim s prijateljico ob gin toniku.