Mislim, da bodo dateljni vedno del moje kuhinje

Če ne bi slučajno zagledala, da so dateljni v košari na sredini trgovine, se zagotovo, ne bi spomnila nanje. Ker so jih pa tako pretkano nastavili in sem jih opazila, sem kupila nekaj vrečk, ker jih imam zelo rada. Če se le spomni, da jih moram kupiti. 

Mislim, da bodo dateljni vedno del moje kuhinje

Včasih sem jih kupovala tako, da sem jih vsak dan lahko nekaj pojedal, sedaj pa zelo pogosto pozabim nanje. Ne vem, zakaj. Včasih se niti ne spomnim, da bi jih lahko dala na seznam, ker mi čisto uide iz glave, da dateljni obstajajo. Šele ko jih vidim v trgovini, se spomnim, da bi bilo dobro, da jih kupim in takrat jih vedno kupim na zalogo. Zelo veliko suhega sadja mi je namreč zelo všeč in vedno ga kupim na zalogo in to različne vrste. Zadnje čase moram priznati, da mi je bolj všeč kaj bolj lahkega, kakor pa dateljni saj sem jih že toliko pojedla, da mi vseeno paše še kakšen drug okus. 

Zelo rada ima suha jabolka, posušene banane, brusnice in še bi lahko naštevala. Res pa je, da so mi dateljni najbolj všeč zato, ker jih lahko kombiniram še v kakšni drugi hrani. Zelo velikokrat naredim kakšne sladice, ki so res odlične in tudi zelo dolgo zdržijo. Ampak zadnje čase nimam veliko časa, da bi delala kaj takšnega. Tako, da sem bolj pristaš pripravljenih jedi, ki so popolnoma pripravljene, in se ne potrebujem preveč ukvarjati s tem, kaj lahko iz tega naredim. Bi si pa zelo želela narediti kakšno domačo sladico po zelo dolgem času, ker je že kar nekaj časa minilo, odkar sem nazadnje, kaj takšnega spekla. Vsekakor ne bodo dateljni nekaj, kar bom kamorkoli dodala, kar bom morala peči. Bodo pa zagotovo dateljni dobrodošli kot samostojna jed ali pa hitro pripravljena presna sladica, ki jo bom morala pojesti v nekaj dneh.