Kakovosten tečaj za voditelja čolna obsega teoretični in praktični del ter vam prihrani veliko skrbi

Vsi, ki želite samostojno upravljati s čolnom do dolžine 24 metrov, morate pred tem opraviti izpit za čoln. Ker pa gre za zahteven preizkus, je tečaj za voditelja čolna vsekakor priporočljiv za vsakogar. Z njim je večja verjetnost, da izpit uspešno opravite, zato vam prihrani veliko skrbi.

Priprava na izpit za čoln poteka v sklopu tečaja za voditelja čolna. Ta je sicer neobvezen in se na izpit lahko odpravite brez njega, vendar je vsekakor priporočljiv. Izkazalo se je, da je uspešnost opravljanja izpita na ta način veliko večja.

Vsebina tečaja za voditelja čolna

Celoten tečaj za voditelja čolna obsega tisto vsebino, ki jo na izpitu preveri 3-članska komisija. Teoretični del običajno poteka peko spleta in je sestavljen iz petih sklopov. To so pomorski predpisi, motoroznanstvo, mornarska dela in veščine, pravila o izogibanju trčenja na morju in osnove navigacije.

Za razliko od teoretičnega dela, poteka praktični del tečaja za voditelja čolna v klasični učilnici. V tem delu se seznanite z uporabo vrvi in delanjem vozlov in branjem navtičnih kart oziroma osnov navigacije. Potem, ko zaključite tečaj za voditelja čolna, je opravljanje izpita za čoln bistveno lažje in samozavestnejše.

Prijava na tečaj za voditelja čolna je hitra in enostavna

S tečajem za voditelja čolna ste deležni številnih prednosti. Prijava na tečaj za voditelja čolna je zelo enostavna in jo lahko opravite kar po elektronski pošti pri izbranem ponudniku tovrstnih tečajev. Po prijavi in plačilu prejmete tudi celotno gradivo, ki ga potrebujete.

Priporočljivo je, da se udeležite tako teoretičnega kot tudi praktičnega dela tečaja za voditelja čolna. Običajno se na praktičnem delu uredi tudi prijava na izpit za čoln na Upravi RS za pomorstvo. Termin izpita si lahko znotraj razpisanih rokov sami izberete in prilagodite svojim drugim obveznostim.